Matematik

Potensfunktion

03. maj 2012 af Jiji87 (Slettet)

Halløj .

Har brug for lidt hjælp til følgende opgave.

Hundens vægt: 5 - 10 - 15 - 30 - 40 -60
Fodermængde: 85 -140 -190 -320 - 395 - 545

f(x) er daglige fodermængde som funktion af x som er hundens vægt. Dette beskrives ved modellen

f(x) =b*x^a

Skal bestemme tallene a og b. <- Hvordan gør jeg dette?

En hundeejer har to hunde.
Den ene hund vejer 30% mere end den anden.
Hvor mange % mere foder skal den tunge hund have? <- Hvordan gør jeg dette?

Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe!

 

Resultater:

a) Tallene a og b

a = 0.7199

b = 26.683

 

 f(x) = 26,683 · x0.7199

 

b) Er ret i tvivl omkring, hvordan man præcis skal forstå det?

Har fundet i et tidligere arkiv, at man skal brug følgende formel:

 

(Δy/y)·100 = (1,30a - 1)·100

 

Men nogen der kan uddybe det lidt for mig!?

 

Mvh. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Konstanterne bestemmes ved regression på tabellens data med en potensmodel.

Til sidst skal man beregne

[ (f(1,30x) - f(x)) / f(x) ] · 100%

ved at benytte den fundne model.


Svar #2
03. maj 2012 af Jiji87 (Slettet)

Forstår jeg ikke helt, kunne du evt. vise mig hvordan man skal regne opgaven!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt et CAS-værktøj (lommeregner eller Excel, for eksempel) til at lave regression på tabellens data.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.