Matematik

et par spørgsmål..

04. maj 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1. Kan ikke huske hvordan man regner dette ud: 1/4 : 2

2. 2/5 * 3. 

3. 7 3/4 - 3 1/2 = Kan godt regne brøkken ud, men de to hele tal skal jeg bare minusse dem?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2012 af mathon

2.
          2/5
· 3 = 3 · 2/5 = 6/5 = 5/5 + 1/5  = 1 + 1/5   =  11/5                      


3. 7 3/4 - 3 1/2   = 7 + 3/4 - (3 + 1/2)  =  7 + 3/4 - 3 - 1/2 = 7 - 3 + 3/4  - 2/4 = 4 + 1/4  41/4                     


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

3.

73/4 - 31/2 = 7 + (3/4) - (3 + (1/2) = 7 - 3 + (3/4) - (2/4) = 4 + (1/4) = 41/4


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

1.

(1/4) : 2 = 1/(4·2) = 1/8


Svar #4
04. maj 2012 af hehehej (Slettet)

Kunne man ikke gøre sådan her: 2/5 * 3 = 6/5= 6-5= 1 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan ikke skrive, at 6/5= 6-5 . Se #1 for udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2012 af mette48 (Slettet)

2/5 * 3 = 6/5= 6-5= 1 1/5    Passer ikke men se lige på det her

6/5 = 1 + (6-5)/5 = 1 1/5  det er ikke altid lige let at skrive det man tænker


Skriv et svar til: et par spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.