Matematik

Bestemmelse af forskrift

05. maj 2012 af julle725 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg sidder og kæmper med en opgave, som jeg har ingen ide til at løse. Vi har fået facit af denne opgave der lyder:

h(x) = 1/2 x^2 − 2 x + 3/2

Opgaven er vedhæftet her.  

På forhånd tak.

Hilsen Julie

Vedhæftet fil: opgave 996.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. maj 2012 af whereab (Slettet)

Det ses at f(x) har rødderne -2,  1 og 3, og da polynomiet er normeret er f(x)=(x+2)(x-1)(x-3).

Linjen for g(x) går igennem punkterne (-2,0) og (0,4) så forskriften for den rette linje er g(x) = 2x+4 = 2(x+2).

Forskriften for h(x) er nu givet ved h(x) = f(x) / g(x) = (x+2)(x-1)(x-3) / 2(x+2) = ½(x-1)(x-3)


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.