Matematik
Reducering
24. august 2005 af
Mester_Bean (Slettet)
Opgaven lyder: Reducer denne brøk:
((a+b)^2-(a-b)(a+b)-2b(a+b))/(a^2+1)
Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1) = 0
Men kan det passe?
Mine udregninger:
(a+b)^2-(a-b)(a+b)-2b(a+b)
a^2+b^2+2ab-a^2-b^2-2ab-2b^2 = -2b^2
Resultat = -2b^2/a^2+1
KAn det virkelig passe, at det er resultatet?
Tak
((a+b)^2-(a-b)(a+b)-2b(a+b))/(a^2+1)
Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1) = 0
Men kan det passe?
Mine udregninger:
(a+b)^2-(a-b)(a+b)-2b(a+b)
a^2+b^2+2ab-a^2-b^2-2ab-2b^2 = -2b^2
Resultat = -2b^2/a^2+1
KAn det virkelig passe, at det er resultatet?
Tak
Svar #1
24. august 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Der skulle stå:
"Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1)"
Istedet for
"Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1) = 0"
"Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1)"
Istedet for
"Jeg får resultatet til (-2b^2)/(a^2+1) = 0"
Svar #3
24. august 2005 af Mester_Bean (Slettet)
#2 Vil du ikke lige vise, hvordan du fik det til nul! For jeg fik det engang til noget, men troede ikke rigtig på det!
ved at sige:
a^2+b^2+2ab-(a^2-b^2)-2ab-2b^2
a^2+b^2+2ab-a^2+b^2-2ab-2b^2 = 0
Resultat: 0/(a^2+1)
ved at sige:
a^2+b^2+2ab-(a^2-b^2)-2ab-2b^2
a^2+b^2+2ab-a^2+b^2-2ab-2b^2 = 0
Resultat: 0/(a^2+1)
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
