Matematik

Koordinatsystem og vektorer

05. maj 2012 af C21222L (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer givet ved a = (2, t) b = (-3, 4)
Hvor t er et tal. Bestem t, så vektorerne a og b er ortogonale 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af whereab (Slettet)

Benyt at to vektorer a og b er ortogonale hvis og kun hvis ab=0


Svar #2
05. maj 2012 af C21222L (Slettet)

Har pt. skrevet: 

a = (2, t) , b = (-3, 4)
Så gælder ligningen a * b = 0
a * b = 2(-3) + t * 4 = 0
-6 + 4t = 0

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af whereab (Slettet)

Ja


Svar #4
05. maj 2012 af C21222L (Slettet)

t = 6/4?


Skriv et svar til: Koordinatsystem og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.