Matematik

Trekantsberegning

05. maj 2012 af Rinnah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man i en trekant ABC ved at 

a = 6,7

<A = 56º og

<B = 43º

Hvilken relation skal man så bruge for at finde siderne b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Find vinkel C (vinklernes sum i en trekant er 180 grader) - nu kan du bruge sinus relationerne til at finde både b og c.


Svar #2
05. maj 2012 af Rinnah (Slettet)

Okay super.

Kan det passe at jeg for at finde c skal sige

c = 6,7/sin(56) = c/sin(81) <-> c = (6,7*sin(81))/sin(56) = 8,1

og dernæst for at finde b

b = b/sin(43) = 8,1/sin(81) <-> b = (8,1*sin(43))/sin(81) = 10,7


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Det ser fornuftigt ud, - uden at jeg har tjekket resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine udtryk er ikke regnet korrekt ud.

Opstil sinusrelationerne:

c/sin(C) = b/sin(B) = a/sin(A) , så

b = a·sin(B)/sin(A) = 6,7·sin(43º)/sin(56º) = 5,51

c = a·sin(C)/sin(A) = 6,7·sin(81º)/sin(56º) = 7,98

Du har regnet vinklerne i radianer.


Svar #5
06. maj 2012 af Rinnah (Slettet)

Arhhh, så er det derfor at jeg absolut ikke kan få trekanten til at se fornuftig ud!

Tusind tak, Andersen.


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.