Matematik

Bestemmelse af ligning

06. maj 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og laver aflevering og fik så lidt problemer med den følgende opgave:

1) 

a) Den rette linje m går gennem punkterne A(-4,2) og B(5,5). Bestem en ligning for den rette linje l, der går gennem C(3,-2) og som er parallel med m.

b)2) Linjen n går gennem (-2,1) og (q,-3) og er parallel med linjen m, der har ligningen 2y = 3x-2. Bestem q, og opskriv en ligning for n

 

 

**a) Jeg har fundet ud af, at ligningen til linje m er : y= 0,33x + 3,33

Hvad skal jeg så gøre? 

Håber i kan hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

a)

linje m   y = 1/3x + 9/3

linje l      y = 1/3x + b       .... isoler b,     -2 = (1/3)·3 + b

Hvis linjerne skal være paralelle, så skal hældningskoefficienter være lige store.


Svar #2
06. maj 2012 af spasmageren

Hej ''YesMe''

tusind tak for dit svar, men jeg er ikke så skarp til matematik,så kan jeg få dig til at forklare nærmere hvad det er man skal gøre..bare for at være lidt mere til besvær ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Du har bestem en ligning til linje m,  y = 0.33x + 3.33

Da du skal bestemme en anden linje, der går igennempunkt C, som er paralelle med linje m, skal du bruge den samme stigningstallet som den forrige ligning, altså a = 0.33

derfor y = ax + b = 0.33x + b. Du mangler nu at finde b ved at indsætte punkt C på x- og y- koordinat.


Svar #4
06. maj 2012 af spasmageren

Tusind tak, så forstod jeg det :)


Svar #5
06. maj 2012 af spasmageren

Bare for at være sikker:

Kan det passe ligningen til linje l er : l=1/3x-3  ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.