Fysik

HJÆLP PLEASE!

07. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn hvor meget energi der skal til for at opvarme en blykugle med diameter 3,4 cm fra 20 grader celcius til 65 celcius? 

 

Camilla 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af FætterGlad (Slettet)

Brug

ΔE = cbly * mblykugle * ΔT

hvor

mblykugle = ρbly * Vkugle

Find selv ud af, hvordan man beregner rumfanget af en kugle :-)

PS: vær opmærksom på enhederne


Svar #2
07. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

hva så med denne opgave?

En ion med ladningen 3e og massen 114 u acceleres i vakumm af en elektrisk spædning på 2500 V. 

 

a) Hvor stor er ionens kinetiske energi efter accelererationen? 

 

b) hvad er den tilsvarende hastighed i m/s? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2012 af peter lind

a) Tilført energi = spændningsforskel*ladning

b) Ekin = ½m*v2


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af mathon

 

                           Etilført = q·U = Ekin = (1/2)·m·v2

                           (3e) · (2500 V) = (1/2) · (114 u) ·v2

                           (4,80653·10-19 C) · (2500 J/C)  =  (1/2) · (1,89302·10-25 kg) ·v2

                           (1,20163·10-15 J)  =  (9,46508·10-26 kg) ·v2

                           (1,20163·10-15 kg·(m/s)2)  =  (9,46508·10-26 kg) ·v2

                           v2 = (1,20163·10-15 kg·(m/s)2) / (9,46508·10-26 kg)

                           v2 = (1,26954·1010 (m/s)2)


                           v = ((1,26954·1010 (m/s)2)1/2  =  112674 m/s


Svar #5
07. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) men jeg sidder endnu en gang fast ;s ved denne opgave: 

 

Hvilken energi har fotoner som udsendes fra et hydrogenatom når elektronen springer fra 6. til 3. skal? 


Svar #6
07. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

hjælp søges! please! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. maj 2012 af peter lind

hvis du har en ny opgave bør du starte på en ny tråd.

Du skal finde hvad energiforskellen mellem de 2 skaller er. brug Bohrs atommodel


Skriv et svar til: HJÆLP PLEASE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.