Fysik
Astrofysik (relativitetsteorien)
25. august 2005 af
sontas (Slettet)
Min lærer har fabrikeret en af sine hjemmelavede opgaver og jeg er ikke helt med på hendes tegning, som kan findes på følgende link
http://www.lectio.dk/lectio/11/LektionPage.aspx?lektionid=1366995703&week=342005
under opgave 4. Jeg forstår det sådan at ledsager stjernens lys kun kan nå til jorden fra positionen A, ellers kan jeg nemlig ikke se nogen mening i t2, t3.
http://www.lectio.dk/lectio/11/LektionPage.aspx?lektionid=1366995703&week=342005
under opgave 4. Jeg forstår det sådan at ledsager stjernens lys kun kan nå til jorden fra positionen A, ellers kan jeg nemlig ikke se nogen mening i t2, t3.
Svar #1
25. august 2005 af Lurch (Slettet)
pointen er ikke at stjernens lys kun kan ses fra A, men at den tidsramme der kigges på er løbende. altså først udsendes lys fra A til tiden t=0, der går så T/2 (halv omløbstid) før stjernen er ved pos. B.
Så den tid det tager lyset for at nå jorden er derfor, i forhold til tidsrammen , den tid det tager lyset at nå til jorden plus den halve omløbstid det tog stjernen at komme fra a til b
Så den tid det tager lyset for at nå jorden er derfor, i forhold til tidsrammen , den tid det tager lyset at nå til jorden plus den halve omløbstid det tog stjernen at komme fra a til b
Svar #2
25. august 2005 af sontas (Slettet)
ja okay på den måde. Så en forklaring til a kunne være :
Det tager stjernen tiden T/2 at nå til positionen B og derefter skal lyset bevæge sig fra B. lyset bevæger sig væk fra jorden med hastigheden v i punkt B ift jorden, fordi stjernen bevæger sig væk fra jorden (eller jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det)og deraf fås :
t2 = T/2 + r/(c-v)
Det tager stjernen tiden T/2 at nå til positionen B og derefter skal lyset bevæge sig fra B. lyset bevæger sig væk fra jorden med hastigheden v i punkt B ift jorden, fordi stjernen bevæger sig væk fra jorden (eller jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det)og deraf fås :
t2 = T/2 + r/(c-v)
Skriv et svar til: Astrofysik (relativitetsteorien)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
