Fysik

hubblekonstanten hjælp.

08. maj 2012 af tboutzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har skulle ud for nogle værdier i en tabel udregne en ca hubblekonstant og jeg tænkte når jeg ganger rødforskydningen altså z med lysets hastighed i vakuum c

z*c=v hvad giver det så? har fx en der hedder

0,00103·299792458= 308786,23m/s er det rigtigt? det med måleforholdene har jeg stadig lidt svært ved.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder objekternes radialhastighed ved den formel. Benyt 10-tals eksponenter i stedet for uoverskuelige rækker af cifre. Hubblekonstanten kommer i spil, når man ser på objekters radialhastighed som funktion af deres afstand.


Svar #2
08. maj 2012 af tboutzen (Slettet)

har jeg slet ikke haft om endnu... kunne bare ikke huske om det gav m/s cm/s eller sådan, det er sådan set bare det jeg skal have at vide og har fået at vide jeg skal være præcis med fx lysetshastighed og rødforskydningen, skal bruge det til en længere opgave men det er sådan ikke rigtig et problem med radialhastiheder og sådan det er simpelthen bare selv måle enheden jeg har problemer med


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis man benytter c i enheden m/s, vil 0,00103·c også komme ud i m/s .

Med   c = 2,9979·108 m/s ,  er   0,00103·c = 3,0878·105 m/s .

Da du selv omtalte Hubblekonstanten i opgaven og dens overskrift, nævnte jeg lidt om den.


Svar #4
08. maj 2012 af tboutzen (Slettet)

ahhh så forstår jeg det, takker.


Skriv et svar til: hubblekonstanten hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.