Matematik

Isolering

08. maj 2012 af fuzion123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en længere opgave i matematik som er uden hjælpemidler. Jeg kan ikke komme videre i opgaven, før jeg har isoleret " h " i denne ligning: 

        √(132-h2)-3*√(5)=√(102-h2)

Jeg ved ud fra et matematik program at det skal give=   h=((22*√(5))/(5))

Men jeg ved ikke hvordan jeg kommer til dette.. i hånden. 

 

- Er der nogle der kan gennemgå trin for trin hvordan h isoleres? 

 

mvh. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af NejTilSvampe

start med at opløfte begge sider i anden potens.

for -10 ≤ h ≤ 10

h^2 går ud på begge sider:

Fortsæt selv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kvadrerer hver side i ligningen, får man

132 -h2 + 9·5 -6·(√5)·√(132-h2) = 102 -h2 , hvoraf

6·(√5)·√(132-h2) = 132 -102 +45 = 114 = 6·19

og kvadreres endnu en gang, fås

5·(132 -h2) = 192 , eller

h2 = 132 - (192/5) = (169·5 - 361)/5 = 484/5 = 222/5


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af NejTilSvampe

-10 ≤ h ≤ 10

foresten.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.