Fysik

kontinuitetslignings hjælp

08. maj 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder:

vandet strømmer gennem et horizontalt rør, som gradvist indsnævres, på det punkt hvor radius er R, er hastigheden 2m/s. og trykket er 3atm.

et andet punkt er radius R/2. find (a) hastigheden og (b) trykket...

 

hjælp!

jeg ved at til a skal jeg bruge kontinuitetsligningen A1*V1=A2*V2 men kan ikke få det rigtige resultat jeg får V2 til at være 4m/s og det skal blive 8m/s... nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af peter lind

Arealet er proportional med kvaradet på radius.


Svar #2
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

så mit areal er kvard*R ?


Svar #3
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

tror ikke helt jeg forstår det du skriver


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2012 af peter lind

Hvis radius bliver halveret bliver rørets tværsnitareal en fjerdel af det oprindelige


Svar #5
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

men det er jo den oplysning jeg får i opgaven ?, at den bliver halveret ?


Svar #6
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

men okey det tror jeg jeg har forstået men hvordan ved man at det er en fjerde del ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2012 af peter lind

A1 = π*R2    A2 = π(R/2)2 = π*R2/4 = A1/4


Svar #8
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

okey tak!


Svar #9
08. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

hvad med Bernoullis ligning: hvordan kan jeg forkorte den på en måde, nu når jeg ingen højde har fået givet


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Røret er horisontalt ifølge opgavens tekst, og derfor ændres h ikke mellem de to punkter. Derfor må der gælde

v12/2 + p1/ρ = v22/2 + p2

hvor ρ er vands massefylde.


Svar #11
09. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

22/2  + 3atm/0,9970 = 82/2 + x/0,9970 men der får jeg x= -26,91 ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan ikke blande S.I.-enheder med atm.


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man omregner atm til Pa ved at benytte 1 atm = 101,325 kPa . Vands massefylde skal naturligvis også indsættes i SI-enheder.

Man finder så p2 = 2,4 atm .


Skriv et svar til: kontinuitetslignings hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.