Matematik

Reducering

09. maj 2012 af marianih (Slettet)

Hej allesammen. Jeg har et problem med et reduceringsstykke, som jeg håber i vil hjælpe mig med. Det lyder: 

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Har prøvet igen og igen, men jeg er ikke så skarp i dette fag og nu har jeg simpelthen brug for hjælp! På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kendt kvadratsætning til at regne det første produkt, gang ind i den anden parentes og reducer.

Eller

(a-b)(a+b) + b(a+b) - a2 = (a+b)(a-b+b) - a2 = (a+b)·a - a2 = a2 + ab -a2 = ab


Svar #2
09. maj 2012 af marianih (Slettet)

Så det endelige resultat er altså bare ab?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, som det står skrevet i #1.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.