Studievejledning

HF Matematik B karakter

09. maj 2012 af kurt2811 (Slettet)

Jeg har en fuld HF som jeg færdiggjorde i sommeren 2010, hvori mit dumpede gennemsnit af Matematik B indgår(00 mundtligt/02 skriftligt).

Efter at havde læst-, og valgt at stoppe på en videregående uddannelse hvor Mat B ikke var et krav, valgte jeg at tage faget om. Skal til eksamen her inden så længe.

Mit spørgsmål er så, om de nye karaktere jeg får, automatisk vil erstatte de gamle på mit eksamensbevis/gennemsnit?

 

Jeg spurgte da jeg startede med Mat B i år en studievejleder, om jeg kunne tage flere enkeltfag, som jeg ikke har haft før, og bruge dem til at hæve mit snit med, i tilfælde af at de nye karaktere er højere end på de enkeltfag jeg har på mit eksamenbevis for min fulde HF. Men det sagde han at man ikke kan.

Men jeg tænker at det er anderledes når Mat B er et fag jeg har haft før, og dumpet. Jeg kan heller ikke se pointen i at havde et dumpet fag med i sit snit, som senere er blevet bestået, når man står og skal søge uddannelse nu.

Et andet spørgsmål, bare for en sikkerheds skyld: Når jeg færdiggjorde min HF i 2010, så gælder 1,08 reglen til og med i år for mig, når jeg søger videregående uddannelse?

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2012 af Jerslev

#0: Hvis du tager det som enkeltfag, nej. Du kan ikke ændre på dit gennemsnit, når du først "har fået huen".

Mht. 1,08 reglen, så tror jeg, at den gælder for dig i år, ja.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet)

Det man ellers kan gøre, er at læse det op, få en god karakter, vedlægge beviste sammen med dine karakter og sende det som en jobansøgning. Altså det er ikke spild, at læse det igen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af larsdidriksen (Slettet)

Jeg ved godt det er en gammel tråd, men det her spørgsmål kommer bare op gang på gang på gang.
Så lige for at skære det ud for alle der står med lig. spørgsmål.

svar #1 har ret. Du kan ikke(som i aldring nogensinde) lave om på gennemsnittet af den først beståede gymnasielle eksamen. dvs. har du en HTX med gennemsnit på 02 og tager senere HF med gennemsnittet på 12. er det stadig den "først beståede gymnasielle eksamen" der gælder dvs. 02. hvis du søger ind via kvote 1 (med ganske ganske få undtagelser på ikke-universitets uddannelser)

kvote 1 optager igennem gennemsnittet af den først beståede gymnasielle uddannelse du har.

Det er lidt et møg system for rigtig mange, men argumentet er at man så kommer hurtigt igennem uddannelses systemet.

Kvote 2. derimod er anderledes. det bliver dine gennemsnits karakter oftes regnet ud af de adgangsgivende fag.

dvs.
for læger er det biologi matematik A osv altså de fag du SKAL ha. dinne karakter vil så blive regnet sammen og gennemsnittet af det vil så være gældene.

Mht. Kvote 2 så være opmærksom på at gennemsnittet for de fleste uddannelser er højere i kvote 2 end i kvote 1. og det er kun ca. 20% af pladserne på uddannelserne der er til kvote 2 (igen med forbehold for ikke universitets uddannelser som kan have andre fordelinger) og da dit snit nu beregnes af 4-6 karakter skal der ikke meget til at trække det hele ned under det nødvendige adgangsgennemsnit.

Vær også lige opmærksom på at har du en uddannelse i forvejen samt en gymnasieluddandelse (HTX HF GYM HH osv.):

Så er der fuld brugerbetaling på HF enkeltfag.


Dansk A koster eksempelvis knap 23.000. på VUC aftenhold i Esbjerg.(men priserne svinger afhængig af sted osv.) men regn med at betale en god portion penge. 

Eksempel: Hvis du er pædagog og vil læse psykologi, men mangler matematik B skal du lige spare lidt op først. og det er såfremt du har Dansk A, samfundsfag B, Biologi B og Engelsk B med et gennemsnit på 10.6 (2012).


Skriv et svar til: HF Matematik B karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.