Matematik

Isolerer h ?

09. maj 2012 af shoegirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har ligningen 

80=6*x^2+8*h*x

men jeg ved desværre ikke hvordan jeg skal isolerer mit h, 

jeg ville håbe at der var nogle som kunne hjælpe..

På forhånd mange tak for hjælpen:) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af YesMe (Slettet)

80 = 6x2 + 8hx

     = x·(6x + 8h)

Kan du nu?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2012 af NejTilSvampe

eller

80 - 6x^2 = 8hx

del med 8x


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man skal isolere h . (Sikkert noget med overfladeareal af en kasse , hvis rumfang skal optimeres.)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2012 af ak08 (Slettet)

Hvis det er med hjælpemidler, så brug solve

Solve(80=6*x^2+8*h*x,h) ? :D

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo lave din egen sandkassetråd og more dig der.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Jeg slettede indlægget før jeg så din platte kommentar.

Jeg ved godt mit svar ikke var relevant, og at jeg er på ''sandkasse-nieveau''. Derfor slettede jeg det.

 

Og forresten havde min computer ikke oploadet de andre kommentarer, og jeg skrev det kun, fordi jeg ikke troede, nogen andre havde svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvorfor kalder du så min kommentar for plat, når den nu fuldtud er dækkende for det indhold, du havde i #5, før du slettede det? Hvis du har behov for at øve dig, er det da bedre, at du øver dig i din egen tråd, hvor det ikke virker meningsforstyrrende for det, der egentlig blev spurgt om i tråden.


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Jeg kaldte din kommentar for plat, fordi jeg synes den er plat, for selvom du har ret i det, du siger, behøvede du ikke skrive det på en så nedladende måde.


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Men jeg kan godt se, hvorfor du gjorde det, og hvorfor du blev irriteret over, at jeg ''øvede'' mig her - mit indlæg var jo nok det mest platte. Jeg vidste godt, det var forkert, før jeg sendte det, og det var self. også derfor, jeg slettede det.

Ingen kunne bruge det svar til noget, og så er der ingen grund til, at det står herinde og 'forvirrer' el. virker meningsforstyrrende, som du selv siger det.


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg bruger selv en sandkassetråd, når jeg skal øve mig i noget nyt; jeg kan ikke se, hvad der skulle være nedladende i det.


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Det er åbenbart bare mig, der er ''ukendt'' herinde.

Er der noget, der hedder en sandkassetråd?

Jeg troede du mente det som en slags metafor for, at jeg kunne starte min egen tråd på ''børnehave-nieveau'', og jeg syntes, at ''så kan du jo more dig der (i din sandkassetråd, i ''børnehaven'') virkede nedladende.

Du må undskylde, hvis jeg virkede (virker) nærtagende, men jeg misforstod jo åbenlyst, hvad du mente. 

(men jeg forstår stadig ikke, hvad en sandkassetråd er?)


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Vil du ikke være venlig at forklare, hvad det egentlig er?

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

En sandkassetråd er en tråd du selv starter, eller en eksisterende tråd, der klart er lavet til formålet, hvor du kan øve dig helt vildt, uden at det virker forstyrrende på en eksisterende diskussion om en opgave. I LaTeX forumet er der for eksempel en sandkassetråd, hvor folk fra tid til anden har øvet sig i ligninger og lignende.


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. maj 2012 af YesMe (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. maj 2012 af NejTilSvampe

Jeg er bare glad for at Frida viser interesse for emnet. Danske folkeskole elever viser generelt for lidt interesse i at lære.


Skriv et svar til: Isolerer h ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.