Matematik

vektorer

10. maj 2012 af denniskarl (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg skal løse en opgave der lyder

i en plan er der givet to vektorer, vektor a og vektor b. Det er oplyst at vektor lal=5 og vektor lbl= 2 og vinklen mellem dem er 30 grader.

 

a) bestem vektor a * vektor b?

b) bestem tallet t så vektor a er vinkelret på vektor a + vektor tb.?

nogen der kan hjælpe?

 

på forhånd 1000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af wut123 (Slettet)

a) Benyt at prikporduktet mellem to vektorer a og b er givet ved a•b = |a|·|b|·cosθ,  hvor θ er vinklen imellem de to vektorer.

b) Bestem t så a•tb=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2012 af mathon

        

                   a • t·b = t·(ab)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.