Matematik

binominal/hypotestest ?

10. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Jeg har fået tildelt en opgave om hypotese og binominaltest, hvilket jeg kun har meget lidt forstand på. håber nogle kan give en klar forklaring på hvordan man skal tage fat i opgaven.

Den lyder på:

Vi betragter en hypotese hvor '' mindst 55% af Danmarks befolkning er FOR dansk deltagelse i afganistankrigen''.
Denne hypotese ønskes testet ved en 500 stikprøve på signifikations niveau 5 % som er for krigen (x).

Skal testet være venstresidet, højresidet eller dobbeltsiddet?
Opstil testprceduren, bestem den kritiskemængde og acceptmængde.
Forklar hvad man forstår ved fejlart 1 og fejlart 2. Angiv sandsynligheden for fejl af 1 art.

Håber virkelig på noget hjælp. da jeg sidder for groft fast.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2012 af peter lind

Nulhypotesen er p ≥0,55. Du vil forkaste hypotesen hvis antallet af FOR er for lille. Hvor lille finder du ved at finde når en  binomialfordeling med p = 0,55  n = 500 bliver mindre end signifikansniveauet


Svar #2
10. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

oki.. hvordan finder jeg ud af om den er venstresidet, højresidet eller dobbeltsiddet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2012 af peter lind

Det fremgår af at du forkaster hvis antallet af FOR bliver for lille.


Svar #4
10. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

hmm .. altså jeg har kigget lidt på formlerne osv. men forstår ikke hvilken formel jeg skal bruge til dette. 
Kunne jo godt bruge den der hedder P(r)=K(n,r)*p^r*(1-p) .. men er ikke sikker ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2012 af peter lind

Nej. I praksis kan det ikke regnes ud med håndkraft. Du skal bruge et CAS værktøj. et statistikprogram eller lignende


Svar #6
10. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

jeg har et cas værktøj .. men har ikke brugt det til binominalregning før.
hvad skal jeg taste ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2012 af peter lind

Det kan jeg ikke hjælpe dig med. Jeg kender ikke dit CAS værktøj. Er der ikke en hjælpefunktion eller en manual ?


Skriv et svar til: binominal/hypotestest ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.