Matematik
hjælp til små opgaver
26. august 2005 af
mettma (Slettet)
Angiv stamfunktioner til funktionerne:
1)
f(x)= e^(x-6) = e^6*e^-x
F(x)= s e^6*e^-x dx = e^6 s e^-x dx = -e^6*e^-x+k = -e^(6-x)+k
2)f(x)= (x+4)/sqrt(x)
g(x)=x+4
f(x)=kvrod af x
F(x)= s f(x)*g(x)dx = F(x)*g(x)- s F(x)*g'(x) dx
=(2/3)x^(3/2)*x+4- s (2/3)x^(3/2)*1 dx =(2/3)x^(5/3)+4-kvrod af x =(2/3)x^(5/3)+4- x^(1/2) = ?
3)f(x)= 5^(-2x) =?
4)f(x)= 4^(2x-1) =?
5)f(x)= (1/2)^(2x) =?
6)f(x)= 2x^(-2)+x^(-1)+9 = -2x^-1+(0x^0,?)+9x
7)f(x)= 3.roden af x = x^(1/3)
= (3/4)x^(4/3)
8)f(x)= x^(3/4) = (4/7)x^(7/4)
Dem med spørgsmålstegn har jeg lidt svært ved af en eller anden mærkelig grund.
Håber der er nogen der kan hjælpe! På forhånd tak.
1)
f(x)= e^(x-6) = e^6*e^-x
F(x)= s e^6*e^-x dx = e^6 s e^-x dx = -e^6*e^-x+k = -e^(6-x)+k
2)f(x)= (x+4)/sqrt(x)
g(x)=x+4
f(x)=kvrod af x
F(x)= s f(x)*g(x)dx = F(x)*g(x)- s F(x)*g'(x) dx
=(2/3)x^(3/2)*x+4- s (2/3)x^(3/2)*1 dx =(2/3)x^(5/3)+4-kvrod af x =(2/3)x^(5/3)+4- x^(1/2) = ?
3)f(x)= 5^(-2x) =?
4)f(x)= 4^(2x-1) =?
5)f(x)= (1/2)^(2x) =?
6)f(x)= 2x^(-2)+x^(-1)+9 = -2x^-1+(0x^0,?)+9x
7)f(x)= 3.roden af x = x^(1/3)
= (3/4)x^(4/3)
8)f(x)= x^(3/4) = (4/7)x^(7/4)
Dem med spørgsmålstegn har jeg lidt svært ved af en eller anden mærkelig grund.
Håber der er nogen der kan hjælpe! På forhånd tak.
Svar #4
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
mettma:
Lad nu være med konsekvent at oprette en ny tråd om selvsamme emne. Du opnår ikke nødvendigvis mere respons af den grund.
Hvis du i stedet fortsatte i den oprindelige tråd, ville du tilmed slippe for at skulle holde styr på flere tråde, som reelt omhandler præcis samme emne.
//Singularity
Lad nu være med konsekvent at oprette en ny tråd om selvsamme emne. Du opnår ikke nødvendigvis mere respons af den grund.
Hvis du i stedet fortsatte i den oprindelige tråd, ville du tilmed slippe for at skulle holde styr på flere tråde, som reelt omhandler præcis samme emne.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til små opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
