Fysik

Momentanacc.

13. maj 2012 af skaab89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg døjer lidt med en fysik opgave. 

Hvis nogen sidder med fysikabbogen 2, så drejer det sig om opg. 5.5.1 b.

Jeg skal finde momentanacc. til tiderne t=0s, 2s og 6s

Det skal jeg gøre ud fra en (t,v)-graf

Jeg ved at jeg skal finde tangenterne til punkterne, men hvordan gør jeg det når jeg ikke kender forskriften for funktionen? 

 

på forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

Du tegner en tangent til grafen så godt du kan og finder hældningskoefficienten for den


Svar #2
13. maj 2012 af skaab89 (Slettet)

jeg kan vel også aflæse to punkter og så regne den ud. hvad med tangenten for t=0s? grafen starter i (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af peter lind

Hvis du aflæser 2 punkter for du den gennemsnitlige acceleration mellem de 2 tidspunkter. Dette giver ikke nødvendigvis det rigtige resultat.

Ved t = 0 skal du også så godt som mulig tegne en tangent. Her kan du slet ikke bruge metoden med 2 punkter.


Svar #4
13. maj 2012 af skaab89 (Slettet)

super. mange tak 

 


Skriv et svar til: Momentanacc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.