Matematik

Er omkreds det halve af areal??

26. august 2005 af Mathias N (Slettet)
Godaften..!
Er omkreds det halve af areal??
Når det er firkant??

Svar #1
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

hvis arealet er 28 er omkredsen så 14??

Svar #2
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

EooW er der nogen ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2005 af Julianne (Slettet)

Øh nej. Dit eksempel duer ikke en gang.

Svar #4
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

please vil du ikke hjælpe

Svar #5
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

skal bare finde omkredsen på en firkant

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2005 af Julianne (Slettet)

Desværre, der er ingen gylden regel.
Du bliver nødt til at ADDERE de fire/to tal, hvilket arbejde!

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2005 af Julianne (Slettet)

Okay, hvilke oplysninger har du?

Svar #8
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

altså jeg hat tegnet en firkant med 4 cm lang og 7 cm bred..! Arealet er 7*4 = 28 cm 2 hvad med omkreds??

Svar #9
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

har*

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2005 af iB (Slettet)

omkreds=4+4+7+7

-Værere er det ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2005 af Julianne (Slettet)

Øh.
2*4 + 2*7 cm = ...?

('Late night' joke?)

Svar #12
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

mange tak iB

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2005 af iB (Slettet)

Det gir sq da ikke det samme!!!

;)

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. august 2005 af Julianne (Slettet)

Jeg fatter det ej heller.

Svar #15
26. august 2005 af Mathias N (Slettet)

mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. august 2005 af Duffy

Joh da! Se nu her:

Lad der være givet en firkant - eller mere præcist et kvadrat med
sidelængden x=8

Så er omkredsen 8+8+8+8 = 32

Og arealet er 8*8 = 8^2 = 64 = 2*32

Altså er omkredsen af en firkant DET HALVE AF AREALET!

HVABAH!



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Duffy laver du sjov?

Eks:

Kvadrat med sidelængden 16.

Omkreds = 16*4=64
Areal = 16^2=256

Altså er omkredsen af en firkant IKKE det halve af arealet. Som tidligere nævnt er der ikke nogen gylden regl om at omkredsen er det halve af arealet, men der er enkelte tilfælde hvor det er sandt.

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Det var nok en joke, men jeg stener for meget til at opfatte det. Så jeg vil gå i seng i stedet.

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Lad os indskrænke os til den klasse af firkanter, som går under navnet rektangler. Lad siderne være benævnt x hhv. y.

Ønsker vi, at værdien af omkredsen er halvdelen af værdien af arealet;

2(x+y) = 1/2(x*y)

eller

4(x+y) = x*y

da finder vi, at

y = 4x/(x-4)

hvilket naturligvis kun giver mening, såfremt x > 4. Konklusionen er derfor, at hvis blot vi dimensionerer siden y i rektanglet således:

y = 4x/(x-4), x > 4

da vil omkredsen være præcis det halve af rektanglets areal, for enhvert x > 4.

Specielt, som eksempel herpå, kunne man vælge x = 8, hvorved y = 8, hvilket netop er dimensioneringen eksemplificeret i indlæg #16.

Med x = 6 haves y = 12, og konklusionen er den samme. Således kunne man blive ved i en evindelighed.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. august 2005 af Duffy

#16,17:Hmm

Jeg skulle have skrevet "...arealet af denne firkant har de ønskede forhold"

Jeg kan endda konstruere flere...


Duffy

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.