Matematik

sandsynlighedsregning ?

13. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave der lyder på :

Hver fjerde dansker lider af allergi.Bestem sandsynligheden for, at der blandt 80 tilfældigt valgte danskere er

A) højst 30 med allergi
B)Mindst 27 og højst 33 med allergi.

når man taster fx A. inde på CAS. altså catalog--> F3-->Biomcdf ( 80, 0.04,30) = 1 .
Kan dette passe. Eller har jeg byttet om på rækkefølgen af tal. kan nemlig ikke se hvordan det kan lade sig gøre at blive 1 ?

håber virkelig på noget hjælp .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvor kommer de 0.04 fra ? p = 1/4 = 0.25


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Hver fjerde dansker er ikke 0,04 som du har skrevet. Det er 0,25


Svar #3
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

hver fjerde dansker ?  så regnede bare med at det var i procent ..  kan det måske være fejlen ? :s


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Og du skal have

(80 , 0,25 , 0 , 30)

hvor 0 er nedre grænse. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Hver fjerde dansker kan i procent angives som 25 %


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2012 af peter lind

Nu kender jeg ikke dit CAS værktøj. Jeg går ud fra at de 0.04 er p. Det er forkert p=1/4 = 0,25


Svar #7
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

nåååå !! jaa så går den også op :) den bliver 0,1207 :) også skal det lige overføres til procent..
Hvordan regner jeg B'erne ?


Svar #8
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

 placebo321:  skal man altid have nedre grænse med ?
så kan jeg godt se det bliver 0,9954


Svar #9
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

 

 

#4


Og du skal have

(80 , 0,25 , 0 , 30)

hvor 0 er nedre grænse. 


Skal man altid have 0 som nedre grænse ?



Brugbart svar (1)

Svar #10
13. maj 2012 af peter lind

Hvis det er opgave b skal du regne den som P( X ≤33) - P(X < 27)


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du skal i A) finde sandsynligheden

P(X ≤ 30)

I TI-nspire skal man angive nedre grænse, som i dette tilfælde er 0. Den nedre grænse afhænger af opgavens formulering. Som Peter Lind angiver er nedre grænse ikke 0 i opgave B)


Svar #12
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

okay. Men om så man sætter 0 eller ej så giver det, det samme resultat ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det må da være hurtigere at prøve det efter på dit CAS end at spørge om det her?


Svar #14
13. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg har prøvet det af fra start af, derfor jeg spurgte og derfor det også undrede mig at man SKULLE have nedre grænse med når resultatet alligevel bliver det samme :)  ellers tusinde tak for jeres hjælp.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.