Matematik

Reducering

14. maj 2012 af lassehvisthule (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har problemer med de her 2 opgaver, er der nogen der kan hjælpe??

Opgave 1
Reducér (x + y)^2  - 2xy, og isolér r i formlen s·r^2+p=q.

Opgave 2
Løs ligningssystemet
  a) -x+3y=6
  b) 2x+y=-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon

Opgave 1
Reducér (x + y)2  - 2xy

                                                (x + y)2  - 2xy = x2 + 2xy + y2  - 2xy = x2 + y2

 

 

isolér r i formlen s·r^2+p=q

                              s·|r|2 = (q-p)

                              |r|2 = (q-p)/s

                             |r| = √((q-p)/s)

                             r = ±√((q-p)/s)       (q-p)/s≥0

                              


Svar #2
14. maj 2012 af lassehvisthule (Slettet)

Hej mathon! 
Tak for din hjælp ;) 

 

 


Svar #3
14. maj 2012 af lassehvisthule (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med opgave 2?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2012 af mathon

Opgave 2

Løs ligningssystemet

  I:    -x+3y = 6                                                    I multipliceres med 2 og kaldes III
  II:    2x + y = -5


  III:    -2x + 6y = 12 
  II:      2x +   y = -5                                              II og III adderes

                  7y = 7

                   y = 1                                                som indsat i   I:    -x+3y = 6   giver

          -x + 3·1 = 6

           x = 3 - 6

           x = -3

 


Svar #5
14. maj 2012 af lassehvisthule (Slettet)

Skal de ikke laves hver for sig, a og b? 
Forstår ikke rigtigt den måde du har fået dem sat sammen, i samme opgaven? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2012 af PeterValberg

De hører sammen i opgaver af denne type ("Løs ligningssystemet...."
Det er to ligninger med to ubekendte.

Du skal altså finde det koordinatsæt (x,y), der opfylder begge ligningerne (a og b)
- hvis der er ét.

Tegnes de to ligninger i et koordinatsystem, vil du få to rette linjer, deres skæringspunkt
(hvis der er ét) vil være den x og y værdi (sammenhørende) der opfylder begge ligninger
(da punktet ligger på begge linjer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.