Matematik

Indekstal?

14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den internationale godsmængde til og fra og gennem Danmark ventes at vokse fra 30 millioner ton i år 2000 til 80 millioner ton i år 2025.
Hvordan omregner jeg disse oplysninger til indekstal med år 2000 som basisår?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af peter lind

dividerer godsmængden med 30 millioner og ganger med 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af 123434 (Slettet)

1# 3#OK.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

80 mio.ton : 30 mio.ton * 100 = 266,67


Svar #4
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

Hvad gør man så når
I samme periode ventes den samlede lastbiltrafik i Danmark at vokse med 2,5 % om året.
  Og man skal undersøge, om det er den internationale godsmængde eller lastbiltrafikken, der ventes at vokse stærkest i perioden fra 2000-2025?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2012 af 123434 (Slettet)

4# Følger med. Synes også den er svær.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2012 af mathon

 den internationale godsmængde                        

                                                 beløb             indeks
                          år 2000             30                100

                         år 2025              80                267         = (80/30)·100 = 80/0,30     stigning på 167%


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

den internationale godsmængde vokser fra 100% til 266,67% 

den lastbiltrafik vokser fra 100% til 100%*(1+0,025)(2025-2000)=185,394%


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2012 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n til at finde frem til hvor meget den internationale trafik vil være hvis væksten er 2,5% om året. Er tallet større end de 80 millioner ton for den internationale trafik vil lastbiltrafikken vokse hurtigst..


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2012 af mathon

 

 den samlede lastbiltrafik i Danmark            

                                                          indeks
                          år 2000                     100

                          år 2025                     185   = 100·1,02525       stigning på 85%


Skriv et svar til: Indekstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.