Matematik

Løsning af f'(x)=0 og f(x)=1

15. maj 2012 af Znk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er stødt på et problem der hedder: Figuren nedenfor viser grafen for en funktion f.

a) Løs ved brug af grafen hver af ligningerne f ’(x) = 0 og f ’(x) = 1.

Opgaven er uden hjælpemidler så skal have en metode jeg kan bruge uden hjælpemidler selvfølgelig

Vedhæfter grafen

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Graf for f(x).jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2012 af peter lind

f''(x) angiver hældningen af tangenten, så lav et skøn over hvornår disse hældninger holder


Svar #2
15. maj 2012 af Znk (Slettet)

Øh er ikke sikker på hvordan jeg skal kunne skønne dette. jeg ved at f '(x)=0 er x=2 da det er der, der er vandret vendetangent eller monotoni skift, men hvordan kan jeg så løse f '(x)=1 da jeg vil mene der kan være uendelig mange muligheder for hvad hældningen kan være på den?

Hvis du kunne uddybe det nærmere ville det være rart. kan sagtens følge det du skriver da a*x+b differentieret giver a


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2012 af peter lind

Der er kun en løsning ikke uendelig mange. Tag en linel eller lignende og anbring den på papiret så den har hældningen 1 paralelforsky denne til det passer til kurven


Svar #4
15. maj 2012 af Znk (Slettet)

årh! JA! Tusinde tak. Får x=3 når f '(x)=1. det lyder meget rigtigt. 

Mange tak


Skriv et svar til: Løsning af f'(x)=0 og f(x)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.