Matematik

procentregning problem

16. maj 2012 af thaison (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen jeg sidder med en aflevering som jeg er helt blank med de spørgsmål men min hjerne siger til mig at jeg skal bruge fremskrivningsfaktor i nogen opgaver men er forvirede af den måde spørgsmål er på

Opgave 1

 

På en færgerute koster en enkeltbillet  270 kr. Der gives der 30% rabat på hele beløbet ved køb af returbillet. Hvad koster en tur-returbillet?

Opgave 2
Grønlands samlede areal er  2175000 km². Det isfri område udgør 341700 km².

Hvor mange % af Grønlands samlede areal er isfrit?

 

Opgave 3

 

En pris stiger 40%, og efter et fald på 20% er den 952 kr. Hvor stor var den oprindeligt?

 

Opgave 4

 

En sælger får i løn pr. måned udbetalt 15% i bonus af det beløb, han sælger varer for, samt en fast løn på 1000 kr. Hvor stor var hans månedsløn en måned, hvor han solgte varer for  48480 kr.?

 

Opgave 5

 

Et beløb tillægges 25% moms og er inkl. moms 250 kr. Hvad er beløbet uden moms?

Forklar hvorfor man ikke får beløbet ekskl. moms ved at gange de 250 kr. med faktoren 0,75.

håber i kan hjælpe mig i forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad? Hvad er dit bud? Just try ...


Svar #2
16. maj 2012 af thaison (Slettet)

På en færgerute koster en enkeltbillet  270 kr. Der gives der 30% rabat på hele beløbet ved køb af returbillet. Hvad koster en tur-returbillet?

jeg vil sige at s= b ( 1+r)

s = 270 ( 1 +0,3)

s =  351

men er ikke sikker på den er rigtig


Svar #3
16. maj 2012 af thaison (Slettet)

Opgave 2
Grønlands samlede areal er  2175000 km². Det isfri område udgør 341700 km².

Hvor mange % af Grønlands samlede areal er isfrit?

der vil jeg sige slutværdi er

341700km2

og begyndelseværdi 2175000 km2

så for at få procent af grøndlands samlede areal vil jeg gøre det på den måde

s = b (1 +r)

341700 = 2175000 ( 1 + r )

341700 / 2175000 = 1 + r

1 + 0,15 = 1,15

r = 115%

og det er ulogisk i min hjerne

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Opgave 1.  Nogenlunde.

Opgave 2.  Du skal finde forholdet mellem de to arealer. (341700/2175000)·100% = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2012 af nielsenHTX

opgave 1 nej

tur-retur skulle koste  270*2=540 der gives så 30% rabat, altså koster de kun 70%. den samlede pris er altså

540*0,7= 378

retur billetten koster altså

378-270=108.


Svar #6
16. maj 2012 af thaison (Slettet)

tak for hjælpen på de 2 første opgaver

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2012 af nielsenHTX

#6

opgave 3

først bliver prisen

x*1,4

derefter bliver den så

(x*1,4)*0,8

altså skal du løse ligningen

x*1,4*0,8=952 find x

opgave 4

han får så

1000+ 0,15*48480=...

opgave 5

opstil en ligning som i opgave 3


Svar #8
16. maj 2012 af thaison (Slettet)

opgave 3

først bliver prisen

x*1,4

derefter bliver den så

(x*1,4)*0,8

altså skal du løse ligningen

x*1,4*0,8=952 find x

 

1,4 for du den via at bruge fremskrivningfaktor 1 +r

som er 1 + 0,4 ?

og 0,8 for du den via at sige 100  % - 20% og det giver 80 / 100 = 0,8 eller hvordan ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2012 af mathon

Opgave 4

 

En sælger får i løn pr. måned udbetalt 15% i bonus af det beløb, han sælger varer for, samt en fast løn på 1000 kr. Hvor stor var hans månedsløn en måned, hvor han solgte varer for  48480 kr.?

 

                månedsløn
                                               
48480·0,15 + 1000
 


Svar #10
16. maj 2012 af thaison (Slettet)

jeg har pt forstået opgave 1-2-4 takkede jeres hjælp men har misforståed 4 og 5 da jeg prøved at se hvad nilsenhtx har lavet så håber du kunne uddybe dig tak

 

og tak for alle de svar og hjælp jeg har fået


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2012 af mathon

Opgave 5

 

Et beløb tillægges 25% moms og er inkl. moms 250 kr. Hvad er beløbet uden moms?

Forklar hvorfor man ikke får beløbet ekskl. moms ved at gange de 250 kr. med faktoren 0,75.

håber i kan hjælpe mig i forhånd tak

 

                               uden moms                     moms                 med moms

                                   1,00                             0,25                       1,25

                                   0,80                             0,20                       1,00                              

 

          beløbet uden moms
                                                   250
·0,80               


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2012 af nielsenHTX

#8 ja det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2014 af lias (Slettet)

excuse cant u solve this so easy lil babies


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvad har du problemer med? Måske kan du bedre gøre dig forståelig på dansk.


Skriv et svar til: procentregning problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.