Matematik

Hierarki

16. maj 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

(2 + 5)2 - 4 · 5 / 4 ⇔

22 + 52 + 20 - 4 · 5 / 4 ⇔ ophæver parenteserne

4 + 25 + 20 - 4 · 5 / 4 ⇔ potensopløftning

4 + 25 + 20 - 5 ⇔ multiplikation og division

= 44 addition og subtraktion

Er det ikke rigtig nok?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på, om du mener

(2 + 5)2 - [ (4 · 5) / 4 ] eller

[ (2 + 5)2 - 4 · 5 ] / 4

Det første udtryk er jo 49 -5 = 44 , mens det andet udtryk er (49 -20)/4 = 29/4 . Som det er skrevet, kan det kun fortolkes som det første udtryk.

Undlad at bruge ⇔ mellem udtryk. Udtryk, der er lige store, forbindes med = .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2012 af peter lind

nej det går galt allerede efter lighedstegn( du skriver <=> men det skal være =)

(5+2)2 = 72 =49 eller hvis du vil bruge reglen om kvadratet på en to leddet størrelse (5+2)2 = 52+22+2*5*2=25+4+20=49


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo også det, trådstarter har gjort i #0.


Svar #4
17. maj 2012 af mathbj (Slettet)

Tak for det!


Skriv et svar til: Hierarki

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.