Kemi

termodynamik - pH

17. maj 2012 af Thakris (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle, jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig!:)

jeg har en reaktion. (titrering)

5Fe2+ (aq) + MnO4- (aq) +8H+ (aq) → 5Fe3+ (aq) + Mn2+(aq) + 4H2O (l

Jeg har ved hjælp af van't Hofs ligning fundet ligevægtskonstanten ved 25 grader celcius:

K = 5,03*1032

Jeg har fået koncentrationerne:

Fe2+ = 0,45mM

Fe3+ = 40,5 mM

MnO4- = 0,018mM

Mn2+=7,92mM

hvilken pH - værdi må opløsningen maksimalt have, for at reaktionen kan forløbe?

skal jeg bruge ph = pks + ln(k) ? eller?

 

på forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af kuerten15

Er det en specifik pH-værdi, som du skal bestemme? Den reaktion vil kun foregå i sur opløsning, altså pH < 7.

Du kan finde koncentrationen af [H+] ved hjælp af ligevægtskonstanten:

K = ([Fe3+]^5*[Mn2+]) / ([Fe2+]^5*[H+]^8*[MnO4-])

Herefter:

pH = -log([H+])


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2012 af kuerten15

Men din beregnede ligevægtskonstant ser ikke ud til at være rigtig.. Jeg mener, at den er langt større..

Se her:

http://books.google.dk/books?id=bWyCPpEvrJkC&pg=PA102&lpg=PA102&dq=5Fe2%2B+%2B+MnO4-+%2B+8H%2B+5Fe3%2B+%2B+Mn2%2B+4H2O+ph&source=bl&ots=1LrRmRwDkw&sig=alGB5M_56I_NRQ0KGdhh5UWKJAg&hl=da&sa=X&ei=pBy1T-n3B5i1sAa5jv34Dw&ved=0CF0Q6AEwBDgU#v=onepage&q=5Fe2%2B%20%2B%20MnO4-%20%2B%208H%2B%205Fe3%2B%20%2B%20Mn2%2B%204H2O%20ph&f=false

Det er opgave 4.60 og løsningen er neden for..


Skriv et svar til: termodynamik - pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.