Kemi

opgave omhandlede opløselighedsprodukt?

04. maj kl. 18:36 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med hvordan man omksriver den formel for at jeg kan beregne/besvare følgende opgave

gerne med teori og formel for at beregne opløselighedsprodukukter. 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj kl. 20:19 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj kl. 20:32 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj kl. 20:40 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Ved 10}\degree \textbf{C:}\\&\textup{Kaldes den mol\ae re }\\&\textup{opl\o selighed af }AgCl\\&\textup{for }s=8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=\\&\frac{8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{143.32\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M}\\\\&& AgCl\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;Ag^+\,_{\textit{(aq)}} \;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\&&\qquad \qquad\qquad\quad \! \! s \qquad \qquad \quad s\\\\&\textup{Opl\o selighedsproduktet:}\\&&\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ Cl^- \right ]=s^2=\left ( 6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M} \right )^2=\\\\&& 3.86\cdot 10^{-11}\;\mathrm{M^2} \end{}


Svar #4
04. maj kl. 22:21 af SkolleNørd

#3

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Ved 10}\degree \textbf{C:}\\&\textup{Kaldes den mol\ae re }\\&\textup{opl\o selighed af }AgCl\\&\textup{for }s=8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=\\&\frac{8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{143.32\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M}\\\\&& AgCl\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;Ag^+\,_{\textit{(aq)}} \;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\&&\qquad \qquad\qquad\quad \! \! s \qquad \qquad \quad s\\\\&\textup{Opl\o selighedsproduktet:}\\&&\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ Cl^- \right ]=s^2=\left ( 6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M} \right )^2=\\\\&& 3.86\cdot 10^{-11}\;\mathrm{M^2} \end{}

hvad er det med s?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj kl. 08:38 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Ved 10}\degree \textbf{C:}\\&\textup{Kaldes den mol\ae re }\\&\textup{opl\o selighed af }AgCl\\&\textup{for }s=8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=\\&\frac{8.9\cdot 10^{-4}\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{143.32\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M}\\\\&& AgCl\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;Ag^+\,_{\textit{(aq)}} \;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\&\textup{aktuelle koncentrationer:}&\qquad \qquad\qquad\quad \! \! s \qquad \qquad \quad s\\\\&\textup{Opl\o selighedsproduktet:}\\&&\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ Cl^- \right ]=s^2=\left ( 6.21\cdot 10^{-6}\;\mathrm{M} \right )^2=\\\\&& 3.86\cdot 10^{-11}\;\mathrm{M^2}\\\\\\\\&\textbf{s}\textup{ er f\o rste bogstav i s(olubility)} \end{}


Skriv et svar til: opgave omhandlede opløselighedsprodukt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.