Kemi
Opløselighed....?
06. oktober 2004 af
Chrizzer (Slettet)
Hej, jeg har virkelig brug for jeres hjælp... JEg har fået stillet en opgave og jeg ikke lige kan overskue hvordan jeg skal løse den... jeg er ikke ude efter resultater men metoden...
VEd 10 grader C er sølvchlorids (AgCl) opløselighed i vand 8,9 * 10 ^-5 g/100 mL. Beregn sølvchlorids opløseligheds konstant ved 10 grader C.
VEd 10 grader C er sølvchlorids (AgCl) opløselighed i vand 8,9 * 10 ^-5 g/100 mL. Beregn sølvchlorids opløseligheds konstant ved 10 grader C.
Svar #1
11. oktober 2004 af JohnyBOY (Slettet)
Reaktionen hedder:
AgCl(aq) (pil hver sin vej) Ag+(aq) + Cl-(aq)
Så finder du molarmassen for AgCl som er 143,3 g/mol
Så siger du:
(8,9 * 10^-5 g/100mL)/(143,3 g/mol) = 6,206 * 10^-6 mol/L = 6,206 * 10^-6 M
c, altså koncentrationen, er så = 6,206 * 10^-6 M
Da opløselighedsproduktet for AgCl bliver målt i M^2 opløfter du bare 6,206 * 10^-6 M til anden potens:
(6,206 * 10^-6 M)^2 = 3,85 * 10^-11 M^2
AgCl(aq) (pil hver sin vej) Ag+(aq) + Cl-(aq)
Så finder du molarmassen for AgCl som er 143,3 g/mol
Så siger du:
(8,9 * 10^-5 g/100mL)/(143,3 g/mol) = 6,206 * 10^-6 mol/L = 6,206 * 10^-6 M
c, altså koncentrationen, er så = 6,206 * 10^-6 M
Da opløselighedsproduktet for AgCl bliver målt i M^2 opløfter du bare 6,206 * 10^-6 M til anden potens:
(6,206 * 10^-6 M)^2 = 3,85 * 10^-11 M^2
Skriv et svar til: Opløselighed....?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
