Matematik

Andengradspolynomier: x^2-3√3 x+6=0

17. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Vi har fået til opgave at løse forskellige andengradsligninger, den her kan jeg dog ikke overskue hvad jeg skal gøre:

x^2-3√3 x+6=0

Det der forvirremig er led to: -3√3 x. 

Er der nogen der kan hjælpe så led to bliver nemmere at overskue?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

-3√3 er jo bare et tal! Det er b koeficcienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2012 af mathon

    a = 1
    b = (-3√(3))
    c = 6

    d = b2 - 4·a·c = (-3√(3))2 - 4·1·6 = 9·3 - 24 = 3

             x = (-b±√(d)) / (2·1)

             x = (-(-3√(3))±√(3)) / 2 = (3√(3)) ± √(3)) / 2

                  x = √(3)    v   x = 2√(3)       

                        

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis det er nemmere kan man benytte at -3√3  = -√27


Svar #4
17. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Tak for hjælpen tror bare jeg gjorde det sværer end det var


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2012 af SuneChr

# 0   Der er intet mystisk i, at koefficienter i reelle polynomier er irrationale eller transcendente, da begge blot tilhører (delmængder af) de reelle tal R .  π, e, sin (7·π/19), ln 13 ,  kan da også optræde som koefficient, men gør det sjældent i skoleopgaver.


Svar #6
17. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg kommer videre herfra: x=  ((3√3)-√3)/2 og x=  ((3√3)+√3)/2

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Reducer... Hvad er 3√3 - 1*√3  ?


Svar #8
17. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Så det bliver x=  (2√3)/2 og x=  (4√3)/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

ja... og hvis du dividerer igennem med de 2... får du...


Svar #10
17. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

x=  √3 og x=  2√3.

:D Tusind tak. Jeg gør det virkelig meget sværere end det er :D


Skriv et svar til: Andengradspolynomier: x^2-3√3 x+6=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.