Samfundsfag

Udviklingsteori og failed states - Somalia

17. maj 2012 af Mislop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

 

Jeg skal op i AT på torsdag, og jeg har fagene samfundsfag og naturgeografi.

Jeg har i min synopsis forklaret naturgeografiske og samfundsfaglige årsager til sultekatastrofen på Afrikas Horn, mere specifikt Somalia. Jeg føler dog, at jeg godt kunne tænke mig lidt mere teori som jeg kunne bruge til analyse og diskussion. Jeg har sammenlignet forhold i Somalia og hvad, der kendetegner en failed state og brugt generel teori om udviklingsbistand. Er der nogen, der har forslag til anden teori jeg kunne bruge?

På forhånd tak!

Mvh Mikkel Hjort-Pedersen


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2012 af ctoddy (Slettet)

Hej Mikkel,

Jeg har om samme emne og skriver også i samme fag. Mht inddragelse af teori(er) er jeg også i tvivl. Har du sat nogen bestemt teori om udviklingsbistand ned over dit emne?

:-)

 

Svar #2
05. juni 2012 af Mislop (Slettet)

Min diskussion endte med at blive komparativ, hvor jeg diskuterede fordele og ulemper ved de forskellige måder at give udviklingsbistand på, med blik på situationen i Somalia. Først vil jeg anbefale dig at kigge på www.fundforpeace.org, hvor du kan hente en profil af somalia i PDF format. Så kan du diskutere fordele og ulemper ved eksempelvis basic-needs støtte, sektorprogramsamarbejde og capacity building, og evt. inddrage hvordan Danmark igennem tiden har gjort. Du bør desuden nævne årsager til at give unilateral eller bilateral bistand. Evt. kunne du inddrage noget international politik med realisme / idealisme, og forklare hvordan de vil se på bistandshjælp (hardcore realister varetager kun egne interesser, interesserer sig ikke for bistand), og måske hvordan teori om at fattige lande fostrer terrorister kan betyde, at fattige lande på en måde kan udgøre en sikkerhedstrussel.

 

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Udviklingsteori og failed states - Somalia

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.