Fysik

Q-værdi

18. maj 2012 af student1905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

235U+1n→236U→89Kr+144Ba+3·1n

er der nogle der kan hjølpe med at beregne Q-værdien for denne proces i MeV


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2012 af mathon

 1 u ≡ 931,494 MeV

                
                      |Δm| = (235,043924 - 88,917640 - 143,922840 - 2·1,008665) u = 0,186114 u

                      Q = (0,186114 u) · (931,494 MeV/u) = 173,364 MeV


Svar #2
18. maj 2012 af student1905 (Slettet)

takker men hvorfor er det at du siger (-2·1,008665) i sidste led og ikke -3·1,008665


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2012 af mathon

 

   ikke at regne den ene neutron med på venstre side modsvarer kun at medregne 2 neutroner på højre side


Svar #4
18. maj 2012 af student1905 (Slettet)

TAK :D


Skriv et svar til: Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.