Fysik

Opladning af kondensator

18. maj 2012 af PeterHans123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Denne opgave volder problemer. Vedlagt billede af kredsløb

En kondensator er blevet fuldt opladet til en konstant spænding VCmax i kredsløbet vist
i figur 2(A).

1. Udled et udtryk for VCmax.


2. Batteriet fjernes og erstattes af en ledning som vist i figur 2(B). Dette kredsløb
kan også tegnes som vist i figur 2(C). Udled et udtryk for den ækvivalente modstand
R'.

Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af peter lind

VC max er den elektromotoriske kraft af batteriet. Når kondensatoren har nået den spænding vil spændingsfaldet over modstandene være 0.

2.  Brug I = dQ/dt, Q=C*U og Ohms lov R*I = U


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af hesch (Slettet)

1 )    VCmax = E * R2 / ( R1 + R2 )     ( R1 og R2 spændingsdeler E )

Kondensatoren vil oplades til denne spænding med en tidskonstant, τ = R' * C.

2)     1 / R' = 1 / R1 + 1 / R2  ⇒ R' = R1 * R2 / ( R1 + R2 )


Skriv et svar til: Opladning af kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.