Matematik

Vektor-komposanter

27. august 2005 af kchung (Slettet)
En vektor a = 3,5 skal opløses i 2 komposanter, der danner på billedet de viste vinkler med vektor a.

bestem størrelsen på de 2 vektorkomposanter:

Billed: http://www.upitfree.dk/upload/files/Basse146.jpg

Der står vinkel 35 øverst og 25 grader nederst.

Tak !

Kevin

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af frodo (Slettet)

umiddelbart ville jeg anskue situationen geometrisk, og kigge på en relevant trekant i det parallellogram, der udspændes af de to komposanter, hvori a er diagonal

Svar #2
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Det har jeg også tænkt på, men hvordan skal jeg gå i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af frodo (Slettet)

har du nogen yderligere oplysninger om a?

Svar #4
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Nej, jeg har kun fået at vide, at den er 3,5 i længden.

Det ville være rart med nogle koordinater, men de er ikek oplyst!

Svar #5
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Please, er der ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af frodo (Slettet)

jamen så er der jo uendeligt mange løsninger til de to komposanter, da der er uendeligt mange vektorer med længden 3,5

Svar #7
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Er du sød og give et eksempel?

Jeg har jo facit, men kan på ingen måde få de svar, som facit siger!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2005 af frodo (Slettet)

skal du kun finde længderne?

Svar #9
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Ja, kun længderne på de to komposanter

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2005 af frodo (Slettet)

tegner lige en tegning, der kan illustrere det

Svar #11
28. august 2005 af kchung (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2005 af frodo (Slettet)

her:
http://www.upitfree.dk/upload/files/studi.bmp

Kig nu på den nederste trekant, hvori alle vinkler er kendt, og en længde. Deraf burde det være muligt ved ganske almindelig trekantsregning at beregne de resterende længder

Svar #13
28. august 2005 af kchung (Slettet)

Nice! Tak skal du ha!

Hvordan får du 120 grader?

Altså jeg ved man kan bruge en vinkelmåler, men hvordan skal en udregning af det se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2005 af frodo (Slettet)

du ved at i et parallellogram er de modstående vinkler ens. Dvs at du har 2*(25+35)=2*60=120 grader kendt, hvorfor der er 360-120=240 tilbage til deling imellem to, hvorfor de hver især bliver 120

Svar #15
28. august 2005 af kchung (Slettet)

A'ha på den måde!

Takker !

Svar #16
31. august 2005 af kchung (Slettet)

Jeg har en ny svær opg. jeg meget gerne vil have hjælp til:

b) En vektor |r| = 5 skal opløses i to komposanter, der danner på figur 33 de viste vinkler med vektor r.

Bestem størrelsen på de to komposanter.

Fig 33: http://www.upitfree.dk/upload/files/Figur_33.JPG

Skriv et svar til: Vektor-komposanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.