Matematik

Reducering

18. maj 2012 af Bibben123 (Slettet)

Hej

Er lidt i tvivl om min reducering her er rigtigt:

Udtrykket: -(a-b)*(3a+4b)+(a+b)*(2a-3b)+a*(-2a-b)

Som jeg ville løse den:

-(a-b)*(3a+4b)+(a+b)*(2a-3b)+a*(-2a-b)

(a+b)*(3a+4b)+(a+b)*(2a-3b)+a*(-2a-b)

3a2+4ab+3ab+4ab + (a+b)*(2a-3b)+a*(-2a-b)

3a2+11ab+2a2-3ab+2ab-3b2

5a2+10ab-3b2+a*(-2a-b)

5a2+10ab-3b2-2a2-ab

3a2+9ab-3b2

 

Nogle der kan se om udregningen er rigtig, da jeg ikke er helt sikker på det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Prøv igen -

Min CAS siger

-3a2 - 3ab + b2

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

-(a-b)·(3a+4b)+(a+b)·(2a-3b)+a·(-2a-b) = -(a-b)·(3a+3b) -(a-b)·b + (a+b)·(2a-2b) - (a+b)·b + a·(-a-b) -a·a

                                                                       = -3·(a+b)·(a-b) + 2·(a+b)·(a-b) -b·(a-b+a+b) - a·(a+b) -a2

                                                                       = -(a+b)·(a-b) -b·(2a) - a·(a+b) -a2

                                                                       = -a2 +b2 -2ab -a2 -ab -a2

                                                                       = -3a2 -3ab + b2

I #0 smides fortegnet for det første produkt væk i 2. reduktionslinie.


Svar #3
18. maj 2012 af Bibben123 (Slettet)

Hej Andersen

Hvad gør du helt øverst oppe? Altså kan se du får *(3a+3b) istedet for *(3a+4b) som i starten, men hvor kommer dette fra? 

Er lidt i tvivl her.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kommer fra

-(a-b)·(3a+4b) = -(a-b)·(3a+3b + b) = -(a-b)·(3a+3b) - (a-b)·b


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.