Matematik

renteregning

20. maj 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

   Hej er der en der gerne vil forklare mig denne formel med en eksempel?                                                                

                                                                  (1+rmåned)12 = 1+ r år

                                                                   r år = (1+rmåned)12 - 1

             
                                                                     r måned = (1+rår)1/12 - 1

- tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af peter lind

Udledelse af den generelle renteformel kan du se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#fremskriv For den speciielle del  Hvis rm er den månedlige rente vil kapitalen efter 12 måneder = 1 år være K(1år) være K0(1+rm)12. Hvis r er den årlige rente vil fremskrivningen være K0(1+r)1 . Disse 2 tal skal naturligvis være identiske så

K(1år) = K0(1+rm)12 = K0(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af mathon


Svar #3
20. maj 2012 af baaby (Slettet)

hvad mener du #1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af peter lind

Hvad er du i tvivl om i #1 ?


Skriv et svar til: renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.