Matematik

Trigonometri

20. maj 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

I firkant ABCD er  <A=110 , <D=115 , |AD|= 5,0 , |AB|=4,2 og |CD|= 7,8.

Beregn siden |BC|

Jeg ved at den skal opdeles i to trekanter:

1) Trekant ACD

2) Trekant ABC

Og jeg ved at jeg skal finde d i trekant ACD og det giver 10,89

Jeg ved jeg skal bruge sinusrelationen i trekant ABC:

a/sin(A) = d/sin(D)

og heraf skal jeg finde Sin(A)

Sin(A)= a·(Sin(D)/d)

men længere kan jeg ikke ?? ved ikke hvad a er???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af peter lind

I trekant ACD find vinkel CAD. Du kender vinkel A =110º i firkanten så vinkel BAC = A  - vinkels CAD


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af mathon

                     1)    beregn |BD| ved brug af cos-relationen

                     2)   beregn vinkel ADB med sin-relationen

                     3)   beregn vinkel CDB

                     4)   beregn |BC| ved brug af cos-relationen


Svar #3
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Jeg skal bare vide hvad a er? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af peter lind

Nu er det ikke entydig hvad a er, da det er en firkant.. Hvis du mener a i trekant ABC er a= |BC|. I #2 står der direkte hvordan du kan gøre.  Hvis du bruger forslaget i #1 har du 2 sider og en mellemliggende vinke i trekant ABCl. Du kan så bruge cosinusrelationerne til at finde den manglende side.


Svar #5
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Prøver ad:) tak


Svar #6
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Det giver ikke nogen mening...kan du ikke vise hvordan du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af peter lind

Hvilken af metoderne bruger du og hvad er der galt ?


Svar #8
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad i mener med find vinkel CAD???


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2012 af peter lind

I trekant ACD er det vinklen overfor siden  DC. Da du kender de 3 sider i trekanten kan du bruge cosinurelationerne til at finde den.


Svar #10
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

vinkel A?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2012 af peter lind

Både og. Hvis du ser på hele firkanten er vinkel A = 110º og det er ikke den vinkel, der er tale om. Flertydigheder er generelt farligt og i matematik er det specielt farlig, så det bør undgås.  I trekant ACB er det vinklen ved punktet A; men jeg vil altså ikke på grund af flertydigheden kalde det vinkel A


Svar #12
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Okay det var jeg ikke klar over :)

Men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg finder vinklen ved A i ACB ??

har du en formel eller noget?

kan ikke finde ud af cos-realationerne så hvis du kunne vise hvordan den så ud ville det være super:)


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Fremgangsmåden er beskrevet i #2. Liniestykket BD deler firkanten i de to trekanter ABD og BCD. I trekant ABD kender man de to sider |AB| og |AD| og vinkel BAD = 110º. Man kan derfor benytte en cosinusrelation til at bestemme |BD|. Man kan så benytte sinusrelationerne i trekant ABD til at bestemme vinkel ADB. Da man kender hele vinkel ADC = 115º, kan man så beregne vinkel BDC, og man kender nu de to sider |BD| og |CD| samt vinkel BDC i trekant BCD. Siden |BC| kan så bestemmes ved at benytte en cosinusrelation i trekant BCD.


Svar #14
20. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Jeg har prøvet men får stadig ikke det rigtige svar...bruger endda også wordmat's trekantløser for at tjekke efter...kan du komme med nogle udregninger eller resultater til vinklerne for lige at have et mål at gå efter???


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2012 af peter lind

|BC| angiver du til 10,89; men du burde have rundet op til 10,9

Af trekant ABC finder du så 7,82 = 52+10,92 -2*5*10,9*cos(u) hvor u er vinklen ved A

Vinklen ved A i trekant ABC er så 110º-u

cosinusrelatinerne brugt på trekant ABC giver

|BC|2 = 4,22+10,92-2*4,2*10,9*cos(110º-u)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.