Matematik

svær grænseværdi

20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

n mod uendelig af i^n /n.

Hvad er den grænseværdi`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af fosfor (Slettet)

in bliver ved med at være omkring i -1, -i og 1. Nævneren bliver bare større og større


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af peter lind

|in| = 1 så |in/n| = 1/n -> ? for n ->∞


Svar #3
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Jeg skal bevise grænseværdien ved hjælp af epsilon-delta beviset.. 

Og så skal jeg vise at følgen {i^n} går mod et tal K for n mod uendelig og angiv K. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af peter lind

Hvis i er det komplekse tal er det ikke rigtigt at in -> ∞ for n -> ∞, så det må betyde noget andet. Kan vi ikke få hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

#3 Lad epsilon>0 være givet og vælg N>1/epsilon, da er for alle n≥N

|i^n / n - 0| = |i^n|/n = 1/n ≤ 1/N < epsilon, som Peter Lind også skriver i #2.


Svar #6
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Opgaven er bare at jeg skal bestemme grænseværdien. Der står ikke mere end det og ja i er bestemt sådan at i^2=-1,


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

Et sådant K eksisterer ikke, og følgen går ikke mod ∞. Din talfølge {in} divergerer! 

Lad Sn{in}, j ∈ C og vælg ε>1/2. Betragt nu de to tilfælde:

I: Lad Re(j)≥0, og vælg N (n≥N) således, at Sn=-1. (Dette er altid muligt, at S4k+ 2  = i4k+2=-1 for alle k ≥ 0).

Da er |Sn-S| = |S+1| ≥ 1 > 1/2

II: Lad Re(j) < 0 og  vælg N (n≥N) således, at Sn=1 = 1. (Dette er igen altid muligt, at S4k=i4k=1 for alle k>0).

Da er |S-Sn| = |S-1| ≥ 1 > 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

For elementerne i talfølgen {in} gælder der jo, at de bliver ved med at alternere mellem i, -1, -i og 1 . Der gælder derfor, at

|an+1 - an| = √2 for alle n , og talfølgen er derfor ikke konvergent.


Skriv et svar til: svær grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.