Matematik

f(x)=b*a^x

21. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Hvordan finder jeg b?? har brugt a= ( log?(y_2 )-log?(y_1 ))/(log?(x_2 )-log?(x_1 ) ) til at finde a, men hvilken formel skal jeg bruge for at finde b?? 


punkterne er (2,20) og (4,80) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af nielsenHTX

b kan fx findes af ligningen

f(2)=20  altså

20=b*a2     hvor du kender a find nu b

(man finder at a = 2, b = 5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af SuneChr

(I)       20 = b·a2

(II)      80 = b·a4

(II) divideret med (I)         4  =  a2   ⇒    a = 2    a skal være > 0, så ingen negativ løsning for a.

Indsæt nu  a = 2  i enten (I) eller (II)  for at finde b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2012 af Euroman28

b er jo din startværdi

 

og den udregner du jo så

eller

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: f(x)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.