Fysik

Ellære

21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

4) Du måler på en fire meter lang tråd med diameteren 0,50 mm, den specifikke modstand af materialet r1,33 ohm mm2/m
- Beregn modstanden af ledningen
- Beregn modtanden af en dobbelt så lang ledning med samme tykkelse ( same materiale)
- Beregn modstanden af en 4 meter tråd men med dobbelt så stor diameter ( samme materiale)

 

Har virkelig brug for hjælp??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af mathon

     almene modstandsformel    
     for en leder:                   
                                                                 R = ρ·L/a

                   R = (1,33 Ω·mm2/m) · (4 m) / (0,25·π·(0,50 mm)2) = 27,1 Ω

dobbelt så lang ledning med samme tykkelse ( same materiale)

                   R = (1,33 Ω·mm2/m) · 2·(4 m) / (0,25·π·(0,50 mm)2) =

                          2 · (1,33 Ω·mm2/m) · (4 m) / (0,25·π·(0,50 mm)2) =

                          2 · (27,1 Ω) = 54,2 Ω 

 


Svar #2
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

 

og det er modstanden af ledningen vi finder ikke??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2012 af mathon

modstanden af en 4 meter tråd men med dobbelt så stor diameter ( samme materiale)
 

                   R = (1,33 Ω·mm2/m) · (4 m) / (0,25·π·(2 · 0,50 mm)2) =

                          (1,33 Ω·mm2/m) · (4 m) / (0,25·π·4 · (0,50 mm)2) =

                          (1/4) · (1,33 Ω·mm2/m) · (4 m) / (0,25·π·(0,50 mm)2) =

                          (1/4) · (27,1 Ω) 6,8 Ω

 


Svar #4
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

den første beregning hvordan indtaster man den på lommeregenr ?? 


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.