Fysik

El-lære

21. maj 2012 af annmra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man parallelforbinder 3 modstande, 2,0 ohm, 4,0 ohm og 8,0 ohm ( tegn et diagram) strømmen gennem modstanden på 2,0 ohm måles til 1,0 A

1. bestem strømmen gennem de 2 andre modstande - bestem gennem hele kredsløbet.

2. bestem spændigsfaldet over hver enkelt af modstandene og spændigsfaldet over hele kredsen.

3. beregn den samlede modstand i hele kredsen.

 

 

Jeg har virkelig brug for hjælp, jeg har prøvet ohm's 1. lov og 2. lov, men jeg er ikke helt sikker på om det er rigtigt det jeg laver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2012 af hesch (Slettet)

U1 = R1 * I1 = 2Ω * 1A = 2V

U3 = U2 = U1 = Ukreds

I2 = U2 / R2 = 2V / 4Ω = 0,5A

I3 = U3 / R3 = 2V / 8Ω = 0,25A

Itotal = 1A + 0,5A + 0,25A = 1,75A

Rtotal = Ukreds / Itotal = 2V / 1,75A = 1,143 Ω


Skriv et svar til: El-lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.