Fysik

Ellære

21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

6) Du skal bestemme temperaturkoefficienten for et materiale og får følgende målinger

T (C) :      2,0 14,2 23,5 36,7 48,9
R(ohm) : 16,7   17,1      17,4 17,8 18,2
- Bestem temperaturkoefficienten
- Bestem modstanden hvis temperaturen bliver 20 grader
- Hvad er temperatur hvis modstanden er 20,2 ohm
 


Svar #1
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af mathon

 

                  lineær regression

fra undervisningen ved du jo

  
                 R = R0·(1+α·t)

                 R = R0 + R0α·t

                 R = (R0·α)·t + R0

                                     

                


Svar #3
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

jeg kan bare ikke fidne ud af at sætte talene ind i formlen. 


Svar #4
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

finde *


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2012 af mathon

           
                                          R = 0,031806·ΔT + 16,642942      til sammenligning med     R = Ro·(1+α·ΔT)

                                          R = 16,642942·(1 + 0,001911·ΔT)

                                          α = 0,001911 K-1 = 1,911·10-3 K-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2012 af mathon

                                     
                                          R = Ro(1 + (1,911·10-3 K-1)·ΔT)

                                          R20 = R2(1 + (1,911·10-3 K-1)·ΔT)

                                          R20 = (2,0 Ω)·(1 + (1,911·10-3 K-1)·((20-2) K)) = 2,0688 Ω

 

 

                                          ΔT = (R - Ro)/(Ro·α)

                                          ΔT = ((20,2 Ω) - (2,0 Ω) / ((2,0 Ω)·(1,911·10-3 K-1)) ≈ 4762 K = 4762 C

                                          T = (4762 C) + (2 C) = 4764 C

           


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.