Fysik

Varmelegeme

21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

5) Du varmer vand op ved hjælp af et varmelegeme.
Strømstyrken er 3,0A og spændingsfaldet er 6,0 V opvarmningen foregår i 5 min
- Bestem den effekt varmelegemet afgiver
- Bestem den energi varmelegemet afgiver under opvarmningen


Svar #1
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

har hurtig brug for hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af mathon

 

                                   P = U · I

                                   E = U · I · t


Svar #3
21. maj 2012 af ededdeddy (Slettet)

1) P = 3,0*6,0= 18 hvad er enheden ?? 

2) kan det ikke passe: E= 3,0 A * 6,0 V * 5 min= 90 men hvad er enheden ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2012 af mathon

                             
                                   P = (6,0 V) · (3,0 A) = 18,0 V·A = 18,0 W

                                   E = P · t  =  (18,0 W) · (5·(60 s)) = 5400 Ws = 5400 J = 5,400 kJ


Skriv et svar til: Varmelegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.