Matematik

Hypotesetest - Binomialtest?

21. maj 2012 af fido789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lige på falderebet skal jeg færdiggøre en rapport med dette spørgsmål. Men min allerede eksamenstrætte hjerne er stået helt af. Er der nogen der kan hjælpe med en forklaring på, hvordan jeg løser opgaven?

 

Spørgsmålet lyder således:

"Mindst 55% af Danmarks befolkning er tihængere af dansk deltagelse i krigen i Afghanistan". Denne hypotese ønskes testet ved en 500-stikeprøve. Signifikansniveau ligger på 5%. Ved undersøgelse optælles antal der er for krigen.

Skal teste være højre-, venstre- eller dobbeltsidet? 

Bestem den kritiske mængde og acceptmængden. Forklar hvad man forstår ved fejl af 1. art og 2. art. Angiv sandsynligheden for fejl af 1. art.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

Lad X være binomialfordelt med antalsparameter n og sandsynlighedsparameter π.

H0: π= π, hvor π0 n = 0.55*500 er den forventede værdi under hypotesen. Lav nu et -2logQ-test. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af larsdidriksen (Slettet)

den her del π0 n = 0.55*500 forstår jeg ikke

Hvis n=275 er der jo en 100% chance for at 55% vil være for. da 55% af 500=275.

Hvordan skal man bruge resultatet i en chi test? 

n antals parameter 275

p sandsynlighed for succes 0.55

r test størelse 500

kan du uddybe?


Skriv et svar til: Hypotesetest - Binomialtest?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.