Matematik

vektore

24. maj 2012 af Monoman (Slettet)

jeg skal lave denne opgave men ved ikke hvordan man bestemmer kordinaterne til vektorerne, nogen der kan hjælpe tak på forhånd

ogaven er her

Bestem koordinaterne til vektorerne a ?  ^,a ?+b ?,a ?-b ?  og-2a ?. Tegn de seks vektorer.
Bestem koordinaterne til enhedsvektoren ensrettet med a ?.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2012 af peter lind

Hvad betyder de underlige tegn i næst sidste linje ?

Der mangler nogle oplysninger om de vektorer.


Svar #2
24. maj 2012 af Monoman (Slettet)

her har jeg vedhæftet filen i stedet

Vedhæftet fil:aflevering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig sikkert om Opg 2.

Der er givet de to vektorer a = [3;4] og b = [-1;2] , og man skal bestemme koordinaterne til vektorerne

â , a + b , a - b , og -2a . Endvidere skal man bestemme koordinaterne til enhedsvektoren ensrettet med vektor a .

Det drejer sig om at benytte de grundlæggende definitioner. Koordinaterne for en sum af vektorer findes ved koordinatvis addition. Man multiplicerer en vektor med en konstant ved at multiplicere hver af vektorens koordinater med konstanten. Enhedsvektoren er a / |a| .


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Hvordan skal man tegne de 6 vektorer, det kan jeg ikke rigtig forstå.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I et koordinatsystem kan man tegne en repræsentant for vektoren a ved at lade den udgå fra begyndelsespunktet O(0,0). Tilsvarende kan man indtegne vektor b og de øvrige vektorer i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Aarg.. Jeg forstår stadig ikke hvilke tegn man skal sætte ind i koordinatsystemet, kan du forklare det mere simpel :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vektoren a har koordinaterne [3;4] . Lad en repræsentant for vektoren a starte i O(0;0) . Den ender da i punktet (3;4). Indtegn derfor liniestykket mellem de to punkter med en pil, der peger mod (3;4).


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay jeg prøver, er det iorden jeg ligger den her ud ? vil du så se om jeg har tegnet den korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

har vedhæftet den, jeg tror altså jeg er heelt ude af den..

Vedhæftet fil:Udklip 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Nej jeg prøver igen :) !


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Prøv at genlæse #7. Vektor a starter i (0;0) og ender i punktet (3;4).


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

skal den se nogenlunde sådan ud

Vedhæftet fil:Udklip888.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad er alt det?? Jeg genkender hverken vektor a eller vektor b i noget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg ved ikke hvilke program jeg skal benytte, det er nemlig svært at skrive det ind på geogebra, kan man skrive det ind på paint?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. maj 2012 af PeterValberg

Du kan indtaste (sted)vektorer i GeoGebra således:     a=(4,3)

Du skal navngive med små bogstaver (a,b,c....)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.