Matematik

Reducer - hjælp!

24. maj 2012 af Bette02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducér (a + 2b)^2 - a(a + 4b)

Hjælp..

a^2 + 2^2 + b^2 + 2 * 2 * a * b - 

Derfra er jeg gået i stå, hvis det altså er rigtigt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Benyt en af kvadratsætningerne om kvadratet på en toleddet størrelse til at udregne det første led, og gang i parentesen ved det andet led.


Svar #2
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Giver det a + 4b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Vis, hvordan du udregner det første led:

(a + 2b)2 = ...


Svar #4
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Nå, så forstår jeg det ikke..


Svar #5
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

a^2 + 2b^2 + 2*a*2b 

Første led?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er næsten rigtigt; men det midterste led er ikke korrekt. Du skal her kvadrere (2b), dvs

(2b)2 = 2b·2b = 4b2

i stedet for 2b2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2012 af nielsenHTX

#5 hele 2b skal i anden så

(a + 2b)^2 =a2+(2b)2+2*2b*a =a2+4b2+4ab


Svar #8
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Det vil sige at: a^2 + 4b^2 + 2a + 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej,

(a + 2b)2 = a2 + (2b)2 + 2·a·2b = a2 + 4b2 + 4ab .

Derfra skal man så i opgaven trække a(a + 4b) .


Svar #10
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Det giver a + 4ab ikke? 

Ganget ind i parentes?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er heller ikke korrekt. Man skal gange hvert led inde i parentesen med den faktor, der er uden for parentesen.


Svar #12
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Ja, undskyld at det hele skal skæres ud i pap, men jeg har virkelig ikke nemt ved det her ;) 

Det sidste synes jeg lyder som det jeg lige har gjort. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du har ikke ganget a inde i parentesen med faktoren a, der er udenfor:

a·(a+4b) = a·a + a·4b = a2 + 4ab .

Disse to led skal så trækkes fra det første mellemresultat.


Svar #14
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

a^2 + 4b2 + 4ab - a^2 + 4ab

a^2 går ud med hinanden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal trække begge leddene i (a2 + 4ab) fra. Du har trukket det ene led fra og lagt det andet led til. Man hæver her en minusparentes:

-(a2 + 4ab) = -a2 -4ab


Svar #16
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Så hvad bliver resultatet? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det bliver jo så, når man kombinerer mellemregningerne:

(a + 2b)2 - a·(a+4b) = a2 + 4b2 + 4ab - a2 - 4ab = ...

Prøv nu selv at reducere færdig.


Skriv et svar til: Reducer - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.