Fysik
acceleationsspænding
28. august 2005 af
stumpL (Slettet)
opg O2 s.63 i Orbit 3.
en protonstråle sendens fra en accelerator ind mod et tyndt guldfolie, med en masse på 12,5 mg. Protonens energi er 1,5 MeV.
a) hvilken accelerationsspænding er nødvendig, for at protonerne kan opnå denne energi?
sys opgaven er meget forvirrende, ved slet ikke hvad jeg skal gøre... Hjælp..
en protonstråle sendens fra en accelerator ind mod et tyndt guldfolie, med en masse på 12,5 mg. Protonens energi er 1,5 MeV.
a) hvilken accelerationsspænding er nødvendig, for at protonerne kan opnå denne energi?
sys opgaven er meget forvirrende, ved slet ikke hvad jeg skal gøre... Hjælp..
Svar #1
28. august 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
U_acc = 1,5 * 10^6
Elektronvolt (eV) er defineret ved, at det er den energi, en enkeltladet partikel får, hvis den accelereres fra en potentialforskel på 1 V. Kort sagt, hvis en proton sendes af sted med accelerationsspændingen x V, vil den få energien x eV.
Elektronvolt (eV) er defineret ved, at det er den energi, en enkeltladet partikel får, hvis den accelereres fra en potentialforskel på 1 V. Kort sagt, hvis en proton sendes af sted med accelerationsspændingen x V, vil den få energien x eV.
Svar #3
28. august 2005 af stumpL (Slettet)
jeg forstår ikke rigtig det du sagde, michael.padowan.dk
Svar #4
30. august 2005 af stumpL (Slettet)
videre i opgaven står der:
For at ramme guldfoliet skal protonen afbøjes i et homogent magnetfelt, så deres baneradius er 1,85m.
b) beregn fluxtætheden i magnetfeltet når protronen bevæger sig vinkelret ind på leftlinierne.
Nogen der kan hjælpe?
jeg har gjort:
F=q*v*B
B=f/q*v rigtigt?
jeg finder først kraften..
F=1,67*10^-27kg*(1,69*10^7m/s / 1,85m)
F=1,53*10^-20 (hvilken enhed?)
B=1,53*10^-20/(1,67*10^-27kg*1,69*10^7 m/s) =5,41^-1 T.
Passer mine udregninger med enhederne, eller er der nogen af enhederne der skal laves om?
For at ramme guldfoliet skal protonen afbøjes i et homogent magnetfelt, så deres baneradius er 1,85m.
b) beregn fluxtætheden i magnetfeltet når protronen bevæger sig vinkelret ind på leftlinierne.
Nogen der kan hjælpe?
jeg har gjort:
F=q*v*B
B=f/q*v rigtigt?
jeg finder først kraften..
F=1,67*10^-27kg*(1,69*10^7m/s / 1,85m)
F=1,53*10^-20 (hvilken enhed?)
B=1,53*10^-20/(1,67*10^-27kg*1,69*10^7 m/s) =5,41^-1 T.
Passer mine udregninger med enhederne, eller er der nogen af enhederne der skal laves om?
Skriv et svar til: acceleationsspænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
