Fysik

Kernefysik

25. maj 2012 af Muliy123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor lang tid går der, før aktiviteten er nede på 1 % af den oprindelige?

 

Hvilke formel skal jeg bruge? Er det formel for halveringstiden jeg skal bruge? eller skal jeg indsætte 1% i formlen for aktiviteten og isolere tiden t? Hva skal jeg gøre HJÆÆLP :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hver gang der er forløbet 1 halveringstid, er aktiviteten blevet halveret. Vi skal derfor undersøge, hvor mange gange vi skal halvere for at nå ned på 1%, dvs vi skal løse ligningen

(1/2)x = 0,01 ,

hvoraf vi ser, at

x = log(0,01) / log(1/2) = -2 / (-log(2)) = 2 / log(2) ≈ 6,64 .

Efter 6,64 halveringstider er aktiviteten nede på 1% af den oprindelige.

 


Svar #2
17. juni 2012 af Muliy123 (Slettet)

Tak tak jeg forstår det nu :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Jrens23 (Slettet)

#1 smukt


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.