Fysik

En let lille en :S

28. august 2005 af nicko-v (Slettet)
Heeeej!

Jeg har en opgave, som lyder som følgende:

Radio- og TV-signaler er elektromagnetiske bølger, som bevæger sig med lysets hastighed, c = 3,00 * 10^8

a. Hvor lang tid er et radio-signal om at tilbagelægge 1000 km?


Jeg er med på man skal lave 1000 km om til meter = 100000 m

Men er lidt på bar bund efter det!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

Du har vel en enhed for lysets hastighed, denne omregner du til samme enhed som afstanden (fx. meter eller kilometer) da dividere du tallene og enheden (meter eller kilometer) går ud og tiden (sek, min eller time) er tilbage.

Svar #2
28. august 2005 af nicko-v (Slettet)

c = 3,00 * 10^8 m/s

100000/3,00 * 10^8 m/s = 3,33 * 10^12 s


Hmmm... det kan vist ikke rigtig passe! :S

Svar #3
28. august 2005 af nicko-v (Slettet)

Edit:

--------------------------------------------------------------------------------

c = 3,00 * 10^8 m/s

100000m/3,00 * 10^8 m/s = 3,33 * 10^12 s


Hmmm... det kan vist ikke rigtig passe! :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2005 af mobz (Slettet)

Lyser bevæger sig 300.000.000 meget i sek.

og 1000km er 1.000.000meter


Så siger du bare:

1.000.000 / 300.000.000 =0,0033sek...

Du kan også sige: (1000 * 1000)/(3*10^8)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af mobz (Slettet)

meget = meter

Håber ikke jeg hjalp formeget :)

Svar #6
28. august 2005 af nicko-v (Slettet)

Aaaahhh...

du er en skat :P

Sådan nogle weekender er jo den rene pest... De er farlige...

hehe

Nå, men det var også rigtig flot at sige 1000 km = 100000m ... hehe

Men tusind tak for hjælpen...

Nicko-V

Skriv et svar til: En let lille en :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.