Matematik

Matemtik - pinligt!

28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)
Okay jeg ved det er ret pinligt men det er bedre at spørge end at springe det over!

Jeg skal regne (x+6)^2 ud og det er =
(x+6)(x+6), Men hvilket tegn skal være i midten altså + eller - ? :S

altså (x*x+x*6 (hvilket tegn) 6*x+6*6) ?

Håber i forstår... :/

(hvis i ik forstår hvad jeg mener, så bare skriv regnemåden..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af Heinstein-Dk (Slettet)

(x+6)^2 =

(x+6)(x+6) =

x*x + x*6 + x*6 + 6*6 =

x^2 + 12x + 36

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af miklos (Slettet)

x^2 + 36 + 12x

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Generalt: hvis der intet tegn er mellem to pranteser er det i de ALLER fleste tilfælde gange.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

hvad så hvis stykket var:

(x-6)^2 ?

Svar #5
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

okay 2835, det var ikke lige det jeg mente, men tak da for din hjælp!

Og også tak til jer andre!

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

#4

(x-6)^2 = (x-6)(x-6)

Så vil svaret være x^2 + 36 - 12x.
Det skyldes at kvadrattet af tallene stadig giver det samme.

Svar #7
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

vil du ikke være sød at skrive din regnemåde op fordi jeg fatter ikke hvornår det skal være + eller - !

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2005 af Duffy

(x-6)^2 = (x-6)(x-6) =

x·x + x·(-6) + (-6)·x + (-6)·(-6) =

x^2 -6x -6x + 6·6 =

x^2 - 12x + 36



Duffy

NB - husk at minus gange minus er PLUS

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2005 af Atky (Slettet)

x*x+(-6)*(-6)=X^2+36
du skal bare bruge kvadratsætningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

(x-6)^2 <=>

(x-6)*(x-6) <=>

x*x-6x-6x+36 <=>

x^2-12x+36

Svar #11
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

Tusind tak allesammen :D

Svar #12
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

Jeg skal lige høre om jeg har den nu:

(3y-2)^2 = 9y^2-6y-6y+4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#12

Ja.. det er rigtigt...

9y^2-6y-6y+4 = 9y^2-12y+4

Svar #14
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

ja hehe, havde lige glemt det sidste :P

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

-6y-6y=-12y

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

hvad er dette her ligmed:

2ab^2 -6b ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

og denne her:

4x^y^2+2xy^3

Vil helst gerne have i forklarer mig denne her, for forstår den ikke rigtigt.

Påforhånd mange tak,

/Sinz

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#16 Den er reducert så meget den kan...

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

*reduceret

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#17 Den er også reduceret så meget at den kan...

dvs. at den skal give: 4x^y^2+2xy^3

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.